Престижната визита на българския министър-председател в сърцето на Европа продължава.Министър-председателят Кирил

...
Престижната визита на българския министър-председател в сърцето на Европа продължава.Министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков проведе още ключови срещи в Брюксел

Престижната аудиенция на българския министър-председател в сърцето на Европа продължава.

Министър-председателят Кирил Петков проведе срещи с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис в границите на първото си работно посещаване в Брюксел, оповестиха от държавната осведомителна работа.

По-рано денем министър председателят Петков беседва с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Високите цени на енергоресурсите бяха във фокуса на срещата на българския министър-председател с ръководителя на Европейския съвет. Премиерът Кирил Петков и ръководителят Шарл Мишел се сплотиха към мнението, че е нужен общ съгласуван европейски метод за преодоляване на тази изключителна обстановка. В хода на диалога българският министър ръководител удостовери устрема на страната ни да се причисли към Шенгенското пространство. 

По време на срещата си със заместник-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис премиерът Кирил Петков обсъди Националния проект за възобновяване и резистентност, както и казуса с високата инфлация. 

В делегацията на министър-председателя в Брюксел взеха присъединяване заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на кабинета на министър-председателя и представител на Министерския съвет Лена Бориславова, както и непрекъснатите представители на Република България на Европейски Съюз и НАТО, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР